İçeriğe geç

Berhudan Isminin Anlamı Nedir

Berciz isminin anlamı nedir?

1. Jüpiter gezegeni. 2. Çok süt veren deve.

Behnam isminin anlamı nedir?

Behnam (Farsça: بهنام) “asil, şerefli, saygın veya hayranlık duyulan” anlamına gelen İran/Farsça bir erkek ismi veya soyadıdır. “Hayran olunan” soyadıdır.

Berzan isminin anlamı nedir?

Berzan ismi liderlik veya kam, şaman anlamına gelir. Bu ismin liderlik etme ve rehberlik etme yeteneğini temsil eden bir anlamı vardır.

Bahram isminin anlamı nedir?

Bahram (veya Bahram), Pers mitolojisinde gezegenlerin ve zaferin tanrısıdır. Bazen Pers mitolojisinde zafer tanrısı Verethragna ile özdeşleştirilir. Behram, Amesha Spenta’lardan biri olan Sraosa’nın asistanıdır. Ayrıca Bahram, İran kültüründe yaygın olarak kullanılan bir isimdir.

Bercis hangi gezegendir?

Küreler Dünya’ya yakınlıklarına göre şu şekilde sıralanmış olup, ilk yedi kürede şu yedi gezegen yer almaktadır: Birinci kürede Ay, ikinci kürede Utarid (Merkür), üçüncü kürede Zühre (Venüs), dördüncü kürede Güneş, beşinci kürede Mirrih (Mars, Mars), altıncı kürede Müşteri (Bercis, Jüpiter), yedinci kürede Zühal (Keyvan); …

Bedirhan ismi ne anlama gelir?

“Bedir”, “dolunay” anlamına gelen Arapça bir kelimedir ve İslam tarihinde önemli bir savaşa adını vermiştir. “Han”, Türkçe kökenlidir ve liderlik ve yönetim anlamına gelir. Bu nedenle Bedirhan ismi “parlak lider” veya “bilge hükümdar” anlamına gelir.

Behram ismi Kürtçe mi?

Behram, Farsça kökenli bir isim olup “zafer”, “zafer” veya “Mars gezegeni” anlamına gelmektedir.

Alaz ismi ne demek?

Alaz, Türk kökenli bir erkek ismi olup, ateşin alevli, parlak hali anlamına gelir.

Arel hangi dilde?

Arel ismi genellikle “cesur” veya “kahraman” anlamına gelir ve Türk kökenlidir. Bu isim genellikle cesaret ve yiğitlikle ilişkilendirilir. Ayrıca yaratıcı ve sanatsal anlamları da olabilir.

Barin ismi ne anlama gelir?

Türkçede barın kelimesi “bir yerde yaşamak, barınak” anlamına gelir. Barın bir isim olarak; koruma, barınak veya güvenli bir yer anlamına gelebilir. Bu, genellikle barış ve güvenli bir yaşam arzusunu simgeleyen bir isimdir.

Berivan ismi ne anlama gelir?

Berivan aynı zamanda hayvanlarla ilgilenen ve onları sağan kadın anlamına gelir. Aynı zamanda nadir bir dağ çiçeğine Berivan denir.

Mirza Kürtçe isim mi?

Mirza (/ˈm ɜːr z ə/ veya /m ɪər ˈz ɑː/; Farsça: میرزا) [a] Farsça kökenli bir isimdir. Ataerkil soyu tanımlamak için soyadı veya önek olarak kullanılır. Mirza (/ˈmɜːrzə/ veya /mɪər ˈzɑː/; Farsça: میرزا) [a] Farsça kökenli bir isimdir. Ataerkil soyu tanımlamak için soyadı veya önek olarak kullanılır.

Buğlem Kürt ismi mi?

Buğlem isminin kökeni ve etimolojisi Buğlem ismi Türkçe kökenli olup günümüzde giderek daha fazla kullanılmaktadır.

Buğra ismi Kur’an’da geçiyor mu?

Türkiye’de 21. sırada.

Balamir ismi ne anlama gelir?

Balamber Oğuzların atasıdır. Balam-ber oğul veya çocuk veren anlamına gelir.

Behnaz isminin anlamı nedir?

İyi huylu, güler yüzlü, herkes tarafından sevilen. İyi huylu bir insan.

Berşan ismi ne anlama gelir?

Berşan ismi Türkçe kökenli değil Farsça kökenli bir isimdir. Berşan ismi tam anlamıyla yetenekli olmak ve diğerlerinden üstün olmak anlamına gelir.

Berr isminin anlamı nedir?

“Berr” kelimesi, “itaat eden, sadık, sadık ve iyiliksever” anlamına gelen Arapça “birr” kökünden türemiş bir sıfattır.

Bercem ismi ne anlama gelir?

Berçem ismi dere kenarı veya nehir kıyısı anlamına gelmektedir. Berçem ismi aynı zamanda dere kenarında yetişen çiçek anlamına da gelmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Olgun Escort