Ağda kimlere uygulanmaz?
Ağda yaşlılar, şeker hastaları ve retinoid tedavisi gören kişiler için uygun değildir. Daha önce hiç ağda bandı kullanmadıysanız, bacaklarınızdan başlamanızı öneririz. Bacaklarınızda denedikten sonra koltuk altı ve bikini bölgesi gibi hassas bölgelerde kullanın.
Hangi durumlarda ağda yapılmaz?
Bacak ağdası diyabet, varisli damar ve zayıf kan dolaşımı olan kişilere önerilmez, çünkü bu gibi durumlarda ağda enfeksiyona neden olabilir. Siğil, sivilce, ben ve kızarıklık veya tahriş olan bölgelere ağda yapılmamalıdır. Ağda, güneşe yeni maruz kalmış cilde uygulanmamalıdır.
Ağda tehlikeli midir?
Ağda, istenmeyen tüylerden kurtulmanın en popüler yöntemlerinden biridir. Ancak bu işlem bazen ciltte yanıklara neden olabilir. Ağda yanıkları genellikle cildin aşırı sıcak ağdaya maruz kalmasıyla oluşur. Bu durum; ciltte kızarıklığa, kabarcıklara ve hatta kabarcıklara neden olabilir.
Ağda yaparken nelere dikkat etmeli?
Ağda yaparken, tüyleriniz çok uzun olmamalıdır. Tüyleriniz çok uzunsa, önce makasla kesin ve sonra ağdaya geçin. Tüyleri almak istediğiniz bölgeye ağda uygularken, yukarıdan aşağıya doğru uygulamalısınız. Tüylerin uzama yoluna uyguladığınız için sonuç çok daha etkili olacaktır.
Vajina bölgesine ağda yapılır mı?
· Sıcak ağda bikini bölgesini yakabilir. Ağda yaptırmayı düşünüyorsanız bikini bölgenizin kuru ve temiz olduğundan emin olun. Ağdadan sonra cildi bebe yağıyla nemlendirebilirsiniz, aksi takdirde kızarıklık ve morarma meydana gelebilir.
Özel bölge için hangi ağda?
İnci ağda özellikle bikini bölgesi ve yüz bölgesi gibi hassas bölgelerde kullanıma uygundur.
Önce duş mu ağda mı?
Ağdadan önceki gün duş almak önemlidir. Temiz cilt, ağdanın daha iyi yapışmasını sağlar ve daha etkili bir sonuca katkıda bulunur. Duş sırasında epilasyon yapılacak bölgeye hafifçe masaj yapmak da cildi epilasyona hazırlayacaktır.
Ağda için kıl uzunluğu ne kadar olmalı?
Ilık ağda daha sonra kullanıma hazır hale getirilir. Ağda yaparken en iyi sonuçları elde etmek istiyorsanız, kıllarınızın 3 ila 6 mm arasında olması gerekir.
Regl olunca ağda yapılır mı?
Sadece bacaklara değil, adet döneminde vücudun diğer bölgelerine de epilasyon yaptırmak önerilmez. Bunun temel nedeni vücudun ağrı eşiğinin düşmesidir. Ancak aslında adet dönemi hormonal olarak ağdaya uygundur.
Ağda vajina karartır mı?
Sık ve kontrolsüz lazer atışları genital bölgedeki renk pigmentlerinin yapısını bozar ve bir süre sonra genital bölgenin koyulaşması sorunlu hale gelir. Ayrıca yoğun ve aşırı ağda yapılması vajinanın koyulaşmasına yol açabilir.
Ağdanın zararları nelerdir?
Ağda, kılları kökten alarak kıl köklerini açar. Bu, cildi kaşıntılı, kırmızı şişliklere neden olan döküntülere veya enfeksiyonlara karşı savunmasız bırakır. Döküntü, kıl folikülünün enfeksiyonu olan folikülit nedeniyle oluşur.
Ağda özel bölgeyi sarkıtır mı?
Ağda sadece kılları kökten aldığından ve cilt yüzeyine zarar vermediğinden, ağdanın sarkmaya neden olduğuna dair bir bulgu yoktur.
Ağda daha çok kıl çıkarır mı?
Ağdanın tüyleri alması dört haftaya kadar sürebilir. Jiletle tüy alma işleminden sonra tüylerin daha hızlı ve güçlü uzadığına dair söylentiler olsa da, yapılan araştırmalar tüy alma işleminin tüy yapısı üzerinde hiçbir etkisi olmadığını göstermiştir.
Ağda yapmadan önce ne yapılmalı?
Özellikle makyaj ve krem kalıntıları ağdadan önce iyice temizlenmelidir. Aksi takdirde bu kalıntılar sivilce ve akne oluşumuna yol açabilir. Ayrıca böyle bir durumda cilt tahrişleri de oluşabilir. Cildi hazırlamak için uygulamadan 3-4 saat önce ağda öncesi bakım losyonu kullanabilirsiniz.
Ağda yaptıktan sonra ne sürülmeli?
Ağda sonrası cilt için en iyi ürünler ve uygulamalar: Özellikle aloe vera içeren jeller yatıştırıcı ve nemlendirici özellikleriyle bilinir. Aloe vera jeli uygulamak ağda sonrası cilt kızarıklığını azaltmaya yardımcı olur. Badem yağı gibi hafif yağlar cildi besler ve yumuşak bir his verir.
Sir ağda nereye uygulanmaz?
HER CİLT TİPİNE UYGUN AĞDA İltihaplı yaralar, açık yaralar, yanık cilt, kesikler ve tahriş olmuş ciltler hariçtir.
Ağda tüyleri bitirir mi?
Ağda hakkında birçok yanlış anlaşılma vardır. Bunlardan biri de ağdanın tüyleri tamamen aldığı düşüncesidir. Ancak ağda sadece tüyleri kökten alır ve yeni tüylerin çıkmasını engellemez.
Sir ağda uygulamasının sakıncalı olduğu durumlar nelerdir?
Ancak kesinlikle kullanılmaması gereken durumlar da vardır: iltihaplı yaralar, açık yaralar, kabuk bağlamış yaralar, yanık ciltler, kesikler, tahriş olmuş ciltler, aktif akneli (sivilceli) ciltler, cilt lekeleri, egzama ve diğer cilt rahatsızlıkları.
Yüze neden ağda yapılmaz?
Ağda sonrası gözenekler açık olduğundan cilt, bakteri ve kir birikimine karşı savunmasız hale gelebilir.