Tırabzan mı trabzan mı?
Türk Dil Kurumu (TDK) kılavuzuna göre, yanlışlıkla “Trabzan” olarak kullanılan sözcüğün doğru kullanımı “Tırabzan”dır.
Merdiven trabzanı nasıl yazılır?
Bu, merdivenin tepesinde korkuluğu desteklemek için kullanılan kalın, yuvarlak bir taş destektir. Mecazi anlamda, babalık görevini yerine getiremeyen birine hitap etmek için kullanılır. Bu kelime sıklıkla yanlış olarak banister father olarak yazılır. Doğru kullanımı bir baluster biçiminde olmalıdır.
Kravat nasıl yazılır TDK?
TDK’ya göre “tie” kelimesinin doğru yazımı “tie”dir. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.
TDK hasır altı nasıl yazılır?
Türk Dil Kurumu (TDK) kılavuzuna göre, yanlışlıkla “Masıraltı” şeklinde kullanılan sözcüğün doğru kullanımı “Masıraltı”dır.
Merdiven trabzan ne demek?
Korkuluk, dikey elemanlar biçiminde bir merdiven ve balkon konstrüksiyonudur. Korkuluklar genellikle ahşap, taş, metal, krom ve plastikten yapılır. Korkuluklar, merdivenlerden ve yürüyen merdivenlerden yukarı ve aşağı inerken kullanılır.
Tıraş nasıl yazılır TDK?
TDK’ya göre “shaving” kelimesinin doğru yazımı “shaving”tir. Diğer yazılar yanlış kabul edilir. En yaygın yanlış kullanım “Schaeßen”dir.
Akşamüstü nasıl yazılır?
9. “Altında”, “üstünde” ve “üzerinde” sözcüklerinin eklenmesiyle oluşan ve belirli bir yeri belirtmeyen birleşik sözcükler yan yana yazılır: ayak altında, bilinçaltı, gözetim (denetim), bilinçaltı; akşam, gündelik, tatil, gerçeküstü, ikindi vakti, olağanüstü, öğle, öğleden sonra, eylemde, yalan; akşam, akşam, vb. 10.
Gardolap sözcüğü nasıl yazılır?
TDK’ya göre Garderobe kelimesinin doğru yazımı “Garderobe”dir. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.
Beşik örtüsü nasıl yazılır TDK?
Bir çatı ve her iki yanında uzanan bir beşik örtüsü anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla beşik örtüsü olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı yatak örtüsü şeklinde olmalıdır.
TDK maydanoz nasıl yazılır?
TDK’ya göre, maydanoz kelimesinin doğru yazımı “Maydanoz”dur. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.
Egzoz nasıl yazılır?
TDK’ya göre “Auspuff” kelimesinin doğru yazımı “Auspuff”tur. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.
Cübbe nasıl yazılır TDK?
Ciddiye alıp almamak sizin takdirinize kalmış, ancak TDK Türkçe sözlüğünün 1983’teki 7. baskısında “cüppe” yazıyor, aslı Arapça. Daha sonra TDK sözlüğüne “cübbe” olarak eklendi. Eski TDK. 1987’de Dil Derneği kadrosu tarafından hazırlanan sözlüğe göre doğru Türkçe yazımı ve kullanımı “robe”dir.
Yeşil zeytin nasıl yazılır 2024 TDK?
Yazımı değiştirilen kelimeler arasında “unvan”, “mütevelli” ve “yeşil zeytin” gibi yaygın kullanılan kelimeler de yer alıyor. Güncellemeye göre, “unvan” kelimesi “unvan” olarak değiştirilirken, “mütevelli” yerine “mütevelli”, “yeşil zeytin” yerine de “yeşil zeytin” ifadelerinin kullanılması kabul edildi.
Çiğ börek nasıl yazılır TDK?
Adı Türkiye Türkçesi’nde kullanılırken, yanlış bir anlam kazanarak “çiğ börek” haline gelmiş; ancak daha sonra Türk Dil Kurumu tarafından yemeğin adı “çi börek” olarak değiştirilmiştir.
Kayyım mı kayyum mu?
MÜTEVELLİ KAVRAMININ TANIMI VE TARİHÇESİ Türk Dil Kurumu Sözlüğünde “mütevelli” kelimesi yerine “kayyum” kelimesinin kullanıldığı görülmektedir.
Park etmek mi farketmek mi?
“Difference” kelimesinin doğru yazımı TDK’nın tanımladığı gibi “notice”dir. Diğer yazımlar yanlış kabul edilir. En yaygın yanlış kullanım “notice”dir.
Amigurumi trabzan ne demek?
Amigurumi örmede yaygın bir tekniktir. Amigurumide genellikle köşelerde, aksesuarlarda ve kıyafetlerde korkuluk kullanırız. “Tek korkuluk” teriminin sembolü T (HDC) ile gösterilir. Çift korkuluk teriminin sembolü F (DC) ile gösterilir.
Akşamüstü nasıl yazılır?
9. “Altında”, “üstünde” ve “üzerinde” sözcüklerinin eklenmesiyle oluşan ve belirli bir yeri belirtmeyen birleşik sözcükler yan yana yazılır: ayak altında, bilinçaltı, gözetim (denetim), bilinçaltı; akşam, gündelik, tatil, gerçeküstü, ikindi vakti, olağanüstü, öğle, öğleden sonra, eylemde, yalan; akşam, akşam, vb. 10.
Yanı sıra nasıl yazılır?
8. Dış, iç ve sıradan kelimelerinden oluşan bileşik kelimeler ve terimler ayrı ayrı yazılır: ahlaksız, çağdışı, din dışı, kanunsuz, alışılmadık, yasadışı; ceviz, hafta içi, yerli; sırayla, sonra, ardından, ayrıca, vb.